Credo

For længe siden opgav jeg at have mål – for blot at være til.

Mit credo – eller mit motto eller mine modi vivendi – blev:

Be. Shine. Love.

Faktisk havde jeg glemt det motto, men for nylig blev jeg mindet om det, og besluttede mig for at det er på tide at støve det af – at lade det skinne igen – i erkendelsen af at det ikke er nødvendigt med mere:

At være: ikke at være noget bestemt, bare at være den man nu er, i dette øjeblik. Nu.

Vi er dem vi skal være, vi behøver ikke mere, vi behøver ikke at være perfekte.

At være er at acceptere dig selv helt og fuldt, også det svære; følelsen af længsel, eller ked-af-det hed eller ydmyghed eller vrede. Men lige så svært det kan være at være med de svære følelser, kan det være at tillade dig selv at være glad, tillidsfuld, ubekymret.

At være er både at tillade dig selv at være, men også at lade omstændighederne være som de er. Lad være med at forsøge at kontrollere det som der er uden for din kontrol, eller at lave om på andre.

At skinne: At lade sit lys brænde og tillade andres lys at brænde:

“Man tænder heller ikke et lys og sætter det under en skæppe, men i en stage, så det lyser for alle i huset.” Matt. 5. 15.

Det lys der er i dit hjerte, uanset hvilken form det antager, den ild du nærer, din passion, din flamme, lad den brænde – og lad andre se dit lys. Lad være med at forsøge skjule hvem du er, eller at skamme dig over det. Lad være med nedgøre andre fordi du er usikker på dig selv. Hvis du tillader dig selv at skinne, er det nemmere at se andres lys, uden misundelse eller nag.

At elske. At unde betyder at elske. At misunde betyder således ikke at elske. Det at se andre menneskers lys, er at elske dem for det de er.

K.I.S.S.

This entry was posted in Prima Materia and tagged .

6 Kommentarer til Credo

  1. Pingback: Om det essentielle | Prima Materia

  2. Pingback: Ude at svømme | Prima Materia

  3. Pingback: Før jeg ånder ud … | Prima Materia

  4. Pingback: # 500 | Prima Materia

  5. Pingback: Nydelse | Prima Materia

  6. Pingback: Kærlighedsmanifest

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *