My sweet Valentine

Is this love?

Jeg hører Bob Marley, danser med katten og har besluttet mig for at lytte til og nære min sjæl på denne dag, der jo står i kærlighedens tegn.

Jeg spekulerer på kærlighedens mange ansigter, betegnelser og former.
Jeg spekulerer på om kærligheden hører op, blot fordi den skifter form, eller relationen ophører. Det tror jeg ikke.
Jeg spekulerer på tvivlen, på modsætningsforholdene i mit liv, på spændingsfelterne, på hvor svært det er at udholde det komplekse, det uafklarede, det sårbare, længslen.

På at det er det jeg altid vil stræbe efter. At forblive i spændingen, at hvile der. Jeg tænker på, hvordan min sjæl så mange gange har søgt et hjem, en ro, et hvilested, en afklarethed, udenfor sig selv.

erospsyche

Eros og Psyche – kærlighed og sjæl – i omfavnelse.

Jeg vil nære min sjæl og elske den og holde om den, når den alligevel ikke formår at blive hjemme, men søger ud, og står der og vibrerer i spændingsfeltet mellem ude og hjemme, og alle de andre modsætninger, der er del af min eksistens.

Jeg ved det det jo godt (hvem er det “jeg”, der ved?): Min sjæl finder ro i intet at søge, men blot være. Min sjæl finder ro i at forblive hjemme. At hvile i det komplekse. At turde sårbarheden, det ufiltrerede, det paradoksale.

Min sjæl finder ro i erkendelsen af at den eneste kærlighed jeg har er den jeg giver, eller har givet, eller vil komme til at give.

Og det der er tabt er også altid både givet og modtaget:

“The winds that sometimes take something we love, are the same that bring us something we learn to love. Therefore we should not cry about something that was taken from us, but, yes, love what we have been given. Because what is really ours is never gone forever.”

Happy Valentine. Kys.

This entry was posted in Prima Materia and tagged , .

2 Kommentarer til My sweet Valentine

  1. Pingback: Kærlighedsorakel | Prima Materia

  2. Pingback: Valentin | Prima Materia

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *