Pejlemærker

Sjovt nok har jeg tidligere skrevet et indlæg om pejlemærker, nemlig om oldtidens herma, der stod som pejlemærker for de rejsende. I det indlæg var det 3 I’er: intention, intuition og inspiration, og indlægget handlede om, at hvis man lader sig lede af processen og ikke målet, er det godt at have nogle pejlemærker … selvom man helt ikke ved hvor de leder en hen. De tilhørerer jo trods alt Hermes’ domæne og ham ved man ikke helt hvor man har, han er flygtig.

Og det er faktisk lidt det samme, dette indlæg handler om, nemlig at lade de 3 P’er være ens pejlemærker. Husker du dem?

P for Presence, Process og Paradox.

Ideen er så at du dels kan gøre det til en vane dagligt at mærke efter hvor du er i forhold til de 3:  Hvordan har du det nu? Hvor er i du processen? Er du oppe eller nede, ude eller inde? Og paradokset – hvilke modsætninger rummer du? Hvor ligger spændingen lige nu, kan du føle den, kan du holde (til) den?

En anden idé er at bruge dem som udgangspunkt for et tarotoplæg med 3 kort, hvilket jeg vil gøre i løbet af de næste dage med et kort pr. dag. Du kan selvfølgelig trække alle tre kort på en gang for helhedens skyld.

Her vil jeg bruge Robert M. Place’s fabelagtige Alchemical Tarot.

This entry was posted in Ikke-kategoriseret and tagged , , , , .

3 Kommentarer til Pejlemærker

 1. Rina skriver:

  Meget spændende! Og en interessant daglig praksis – kendte een, som på 3 givne klokkeslet i løbet af dagen, standsede op og mærkede sig selv… det ligner lidt. Gad vide hvordan det er, når man netop ikke har et mål at holde de tre pejlemærker op imod? ;o)

 2. Kristine Gazel skriver:

  Hej Rina
  Det prøver jeg at finde ud af ved hjælp af The Alchemical Tarot – og ved netop ikke at have nogle mål :o) learning by doing.
  KH Kristine

 3. Pingback: Aspiration: Eros | Prima Materia

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *