K for krop

Du kan starte dagen med at fundere over hvad du vil gøre af godt for din krop i dag. Det behøver ikke at være noget stort og det behøver ikke at tage lang tid – hverken at tænke over det eller at gøre det. Jeg sidder gerne i s-toget og tænker over det.

(Jeg har startet en lille serie om de 4 K’er. Det er såvel fire punkter for opmærksomhed, Her handler det om kroppen, i første omgang blot som et punkt for opmærksomhed. Du behøver ikke at tænke over alle de fire punkter hver dag men kan vælge et nyt fra dag til dag).

Her er nogle ideer.

 • Jeg vil undlade at spise søde sager.
 • Eller jeg vil spise/drikke en god ting, – et godt stykke chokolade, en appelsin, et glas vin – og nyde det, uden dårlig samvittighed.
 • Jeg vil gå en tur i frokostpausen, jeg vil cykle eller jeg vil stå af bussen/toget et stoppested før og gå det sidste stykke hjem.
 • Jeg vil gå tidligere i seng og få en god nats søvn.
 • Jeg vil træne eller dyrke yoga.
 • Jeg vil gå i svømmehallen.
 • Jeg vil være opmærksom på mit åndedræt.
 • Jeg vil være opmærksom på spændinger i kroppen, og lave øvelser der afhjælper dem.
 • Jeg vil meditere.
 • Jeg vil danse, synge eller le.
 • Jeg vil dyrke god sex.

Det væsentligste er kun at lave én ting, og at gøre den med størst mulig opmærksomhed og nydelse. Målet er ikke at føle at du “bør” gøre noget. Men at NYDE det, du vælger at gøre. Derudover – og det er meget vigtigt: Det handler IKKE om kontrol af kroppen, men at mærke den og mærke verden gennem den, at sanse og nyde. Læs fx dette indlæg om kroppen, for en uddybning.

This entry was posted in Prima Materia and tagged , , .

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *